Cofidis Egészséghitel Fogászati Kezelésre
06 (1) 363 2734

Kezelések

Időpont kérés

Gyökérkezelés

Mikor válhat szükségessé a gyökérkezelés?

Ha olyan mély a szuvasodás, hogy a gyökércsatorna befertőződik, a fogbél vagy akutan begyullad, vagy lassan elhal, hirtelen fellépő erős fájdalommal vagy fokozott hideg- meleg érzékenységgel.

Ha a fogat erős ütés éri, akár tünetek nélkül is elhalhat a fogbél, ez sokszor csak véletlenül derül ki egy esetleges röntgenfelvétel készítésekor.

A fogkorona olyan mértékű sérülése esetén, mikor a törés eléri az idegcsatornát szintén szükségessé válhat a gyökérkezelés

A gyökérkezelés menete

A fog koronai részét kitisztítjuk, majd megkeressük a gyökércsatornákat. (első fogaknál egy, az őrlőknél 3 vagy 4 csatorna is lehet)
A gyökércsatorna faláról lereszeljük a fertőzött törmelékeket, fertőtlenítjük és ideiglenes töméssel látjuk el.
Általában 1 hét múlva sor kerülhet a gyökércsatorna végleges tömésére, majd egy következő alkalommal attól függően, hogy mennyire károsodott a fog koronai része, töméssel vagy koronával állítjuk vissza az eredetihez közelítő állapotot.
A beavatkozás többnyire fájdalmatlan, de tovább tart mint egy egyszerű fogtömés. Ez utolsó lehetőség a fog megmentésére, előfordulhat, hogy anatómiai viszonyok miatt ( nagyon görbe gyökér, vagy annyira fertőzött fog, ami már csontfelszívódást is okozott )mégis sikertelen, de ez ritka eset. A fog megtartása érdekében legtöbben vállalják az ezzel járó kockázatokat is.

időpont kérés

a fogorvosi rendelő

hitel lehetőség

egészségpénztárak