Híreink "fogkő" címkével ellátott bejegyzések

  • 2016. december 21.

A fogínysorvadás okai, tünetei és kezelése

A fogínygyulladás és a fogínysorvadás az íny és a fogakat körülvevő szövetek leggyakrabban előforduló megbetegedései. Kialakulásukban a legnagyobb szerepet a nem megfelelő szájhigiénia játssza. Sajnos a fogínysorvadás még manapság is népbetegségnek számít, hiszen a felnőtt lakosság körülbelül 70%-át érinti kisebb-nagyobb mértékben.
szájszag
  • 2016. szeptember 28.

5 trükk a friss leheletért, a kellemetlen szájszag elkerülésért

A rossz szájszag észrevétlenül teszi tönkre az emberi kapcsolatokat. 5 egyszerű lépéssel megelőzheti a problémát, és egész nap üdének érezheti magát!
fogfehérítés
  • 2016. szeptember 13.

Fogfehérítés: Hogyan legyenek vakító fehér fogaim?

Manapság egyre több emberben megvan az igény arra, hogy az elszíneződött fogait speciális eljárással szép fehérré varázsolja. A fogápolásnak ezen formája a tévhitekkel ellentétben nem fájdalmas - egyes esetekben lehet érzékeny -, és nem is károsítja a fogállományt.
  • 2016. szeptember 12.

Fogkő és a fogkőeltávolítás

A szájüregben lévő baktériumok megtelepednek, és elkezdenek szaporodni a szájban jelenlévő ételmaradványokon, lepedéket, más szóval plakkot hozva létre a fog felszínén.
Fogkő
  • 2016. augusztus 29.

Mi a plakk, és mi a fogkő?

Rendszeres és alapos fogtisztítás hiányában a nyálban lévő ásványi anyagok beépülnek a plakkokba. Az elmeszesedett, kőszerű réteg maga a fogkő