Fogfehérítés

Az Amerikai Egyesült Államok szokásait követve, Európában és Magyarországon is feltámadt az igény a ragyogó hófehér mosolyok iránt.
Napjaink egyik legdivatosabb fogászati kezelése a fogak fehérítése.
A fogfehérítés segít eltávolítani azokat a felületi elszíneződéseket, melyek az évek során a zománcrétegre lerakódtak, ennek megfelelően a fogszín több árnyalatnyi világosodásra képes.

Otthon végezhető fogfehérítés

Az orvos lenyomatot vesz a fogsorról és a technikus erre pontosan illeszkedő sínt készít. Ennek belsejébe kell egy kis fogfehérítő anyagot tenni , melyet az orvostól kap a páciens, majd éjszakára felhelyezni, vagy naponta pár órát hordani az anyagtól függően. 1-2 hét alatt elérhető a kívánt eredmény.

Rendelői fogfehérítés

Lámpás

A fogak felszínére felvitt speciális anyagot kék fénnyel világítjuk meg, mely 30 perc után több árnyalatnyi világosodást okoz.

Ultrahangos

A fogakat nem kell fénnyel megvilágítani, a kezelés alatt csukva van a száj. Előnye, hogy alacsony koncentrációjú az anyag amit használunk, a hatás tartós. Mindössze 40 perc a kezelés. A kezelés után nincs érzékenység.

Egyes elszíneződött fogak fehérítése

Gyakran előfordul, hogy a gyökérkezelésen átesett fogak színe előnytelenül változik: elszürkül, megbarnul.Ezekben az esetekben általában a fog belsejébe is behelyezzük az oxidálóanyagot. Akár a rendelői, akár az otthoni módszer eredményre vezethet, de olyan módszer is ismert, amikor a fog belsejébe két-három napra “bezárjuk” a fehérítőszert.