Híreink

  • 2017. június 13.

A megfelelő fogkefe kiválasztása

A legelőnyösebb fogkefe kicsi fejjel rendelkezik és lekerekített végű, ugyanis el kell jutnia a fogkefének a leghátsó fogak legtávolabbi pontjára is, amivel a körbetisztításuk lehetővé válik.
  • 2017. június 7.

A szuvas fogak és rossz lehelet miatt is eleshetünk az álomállástól

Tíz megkérdezett közül hat egyértelműen úgy gondolja, hogy a láthatóan szuvas fog, illetve a hiányzó fog rontja az elhelyezkedés esélyeit.
  • 2017. június 7.

A nők jobban figyelnek a fogaik állapotára

A manchesteri Carisbrook Fogászat felmérése szerint a nők átlagosan 92 naponta, míg a férfiak csupán 185 naponta cserélik le a fogkeféjüket
  • 2017. március 20.

Betilthatják az amalgám fogtömést

Már jövőre indul a szigorítás, 2030 után pedig akár teljesen be is tilthatják az EU-ban az amalgám fogtöméseket. Akinek korábban így tömték a fogát, annak sem kell aggódnia.
  • 2016. december 21.

A fogínysorvadás okai, tünetei és kezelése

A fogínygyulladás és a fogínysorvadás az íny és a fogakat körülvevő szövetek leggyakrabban előforduló megbetegedései. Kialakulásukban a legnagyobb szerepet a nem megfelelő szájhigiénia játssza. Sajnos a fogínysorvadás még manapság is népbetegségnek számít, hiszen a felnőtt lakosság körülbelül 70%-át érinti kisebb-nagyobb mértékben.
  • 2016. december 12.

Fogszabályozás

A fogszabályozás célja, hogy a fogazatot helyreállítsa esztétikailag mind pedig funkcionálisan az akadályozó tényezők elhárítása révén.
  • 2016. október 24.

A fogtömés után jelentkező fájdalom

Minden idők leghatékonyabb konzerváló, azaz fogmegtartó kezelése a fogtömés. Általa nem csak esztétikailag állítható helyre a fog, de meg is lehet menteni, így aztán nem lesz szükség foghúzásra.
  • 2016. október 3.

A visszahúzódott fogíny kezelési lehetőségei

Visszahúzódott fogíny vagy más néven ínyrecesszió akkor alakul ki, ha gyulladás vagy külső erőhatások eredményeként a fogíny visszahúzódik a fogakról és láthatóvá válik a foggyökér, ami normál esetben az íny alatt védetten helyezkedik el.
  • 2016. szeptember 27.

A fogínyvérzés 8 oka

Az emberek csaknem ötöde tapasztalja magán az ínyvérzést, de csak kevesen fordulnak orvoshoz a következmények kivédése miatt. Holott kezeléssel nem csak a fogvesztés, de az egész szervezetet érintő betegségek is megelőzhetők.
  • 2016. szeptember 19.

Komoly változásokat hozhat egy új fogtömés

A fogorvosok évente több millió, szuvasodás miatt kilyukadt fogat tömnek be világszerte. A tömés általában megvédi a fogbelet a további károsodástól, de az esetek nagyjából 10 százalékában mégsem működik.