• 2017. június 7.

A szuvas fogak és rossz lehelet miatt is eleshetünk az álomállástól

A Brit Fogorvosok Szövetségének (BDA) kutatása szerint az emberek 77 százaléka úgy véli, hogy a nem megfelelő szájhigiénés állapotok rontják az esélyeket a munkaerőpiacon. A túlsúllyal kapcsolatban csak a megkérdezettek 38 százaléka érez így.

„A rendkívül kompetitív munkaerőpiacon egyre többen eszmélnek rá, hogy a rossz fogak kimondottan rossz kilátásokkal járnak, ezért érdemes odafigyelni arra mi történik a szájban” – fogalmaz Nigel Overgaard-Nielsen, a BDA egyik vezetője. A szakember szerint a „győztes mosoly” ma már nem csak hiúsági kérdés, hanem az érvényesülés egyik fő eszköze is.

Tíz megkérdezett közül hat egyértelműen úgy gondolja, hogy a láthatóan szuvas fog, illetve a hiányzó fog rontja az elhelyezkedés esélyeit. Érdekesség, hogy a kutatási eredmény épp rímel egy másik felmérés eredményével, amely szerint a fogszuvasodás a fő ok, amiért a gyerekek kórházi felvételt nyernek.

A BDA munkatársai szerint komoly problémát jelent, hogy az egészségügyi miniszterek az egészséges fog kérdését sokáig “opcionális extraként” kezelték. A szakemberek szerint a fogápolási rutin helyes elsajátítása dönthet arról, hogy a gyerek később elhelyezkedhet-e ügyvédként vagy recepciósként, ezért minden gyerekkorban kihúzott fognak következmény lehet.

A szövetség tagjai szerint az egyenlő esélyekhez az is hozzátartozik, hogy minden gyerek megfelelő fogászati kezelésben részesül, szükség esetén akár állami támogatással is.

Forrás: Medipress.hu

További híreink

A megfelelő fogkefe kiválasztása

A legelőnyösebb fogkefe kicsi fejjel rendelkezik és lekerekített végű, ugyanis el kell jutnia a fogkefének a leghátsó fogak legtávolabbi pontjára is, amivel a körbetisztításuk lehetővé válik. Tovább

A nők jobban figyelnek a fogaik állapotára

A manchesteri Carisbrook Fogászat felmérése szerint a nők átlagosan 92 naponta, míg a férfiak csupán 185 naponta cserélik le a fogkeféjüket Tovább

Betilthatják az amalgám fogtömést

Már jövőre indul a szigorítás, 2030 után pedig akár teljesen be is tilthatják az EU-ban az amalgám fogtöméseket. Akinek korábban így tömték a fogát, annak sem kell aggódnia. Tovább