• 2016. szeptember 28.

5 trükk a friss leheletért, a kellemetlen szájszag elkerülésért

A rossz szájszag észrevétlenül teszi tönkre az emberi kapcsolatokat

Láthatatlan fallal szigeteli el az embert a többiektől, akik érthetetlen módon mindig egy lépést hátrálnak, valahányszor találkoznak vele. A legszörnyűbb az, hogy akit érint, annak nincs is tudomása embertársai viselkedésének valódi okáról. Ez a szörnyeteg a szájszag.

5 egyszerű lépéssel nemcsak a leheletét varázsolhatja kellemesen frissé, de a fogai és a fogínye egészségéről is gondoskodhat. Próbálja ki az alábbi trükköket, hogy egész nap tisztának és üdének érezze magát!

1. Profi fogászati fogkő eltávolítás

FogkőA rossz lehelet egyik gyakori okozója a fogkő. A fogmosás legnagyobb fanatikusai – akik naponta többször is fogat mosnak – sem kerülhetik el, hogy a szájüregükben baktériumok legyenek, a jelenlétük ugyanis a testműködés természetes velejárója. Nem is indokolt a teljes kiirtásuk, hiszen szükségünk van rájuk az ételek lebontásához.

Azonban ezekből a hasznos szájbaktériumokból a fehérjével és az ételmaradékkal együtt egy vékony lepedékréteg, ún. plakk képződik, ami beborítja a fogakat. A plakk azért jelent problémát, mert a fogak felszínéhez tapadt baktériumok az ételek lebontása közben savat termelnek, ami megbontja a fogzománcot, és különböző fogbetegségek forrása lehet. Mivel a szájbaktériumok mérgeket és kellemetlen szagokat bocsájtanak ki, a kellemetlen lehelet kialakulásáért is felelősek.

Ráadásul a plakk felszíne egyenetlen, így kedvező feltételeket teremt a megtapadáshoz és a gyors szaporodáshoz.

A plakknak elég 26 óra, hogy megkeményedjen, és később fogkővé alakuljon, amit házi módszerekkel már nem lehet eltávolítani!

Szabaduljon meg a kellemetlen szájszagot okozó fogkőtől!

Sokan azért nem jelentkeznek fogkőeltávolításra, mert félnek a vele járó kellemetlen érzéstől, fájdalomtól. Teljesen feleslegesen! A korszerű ultrahangos technológiának köszönhetően a fogkő és egyéb szennyeződések észrevétlenül távolíthatóak el.
Nincs fájdalom, nincs kellemetlen érzés, csak a tisztaság és ápoltság jóleső öröme!

Ahhoz, hogy a baktériumok újbóli elszaporodását megakadályozzuk, tökéletesen sima felszínt kell kialakítanunk. Ezt szolgálja az ultrahangos fogkőeltávolítást követő polírozás: a fogak felszíne tükörsima lesz, így nehezebben fognak megtapadni a szennyeződések és a kórokozók. /További kapcsolódó információk a fogkő és fogkőeltávolítás témájában/

Íme, a tökéletes állapot: egészséges fogak és friss lehelet.

Hogyan tudná ezt fenntartani?

2. Mosson fogat minimum kétszer naponta

fogmosás

Rendszeres és alapos fogmosással hosszú távon megőrizheti a szájüreg egészségét, és megelőzheti a rossz leheletért felelős fogkőképződést. Fontos, hogy a fogak mellett a nyelvet is átdörzsölje, mert ott telepszik meg a kellemetlen leheletet okozó baktériumok legnagyobb része. Egy kutatás szerint a nyelv hátsó részének átdörzsölésével 70%-kal csökkenthető a rossz lehelet.

3 .Naponta egyszer használjon fogselymet

Vannak olyan helyek, ahová a legalaposabb fogmosás során sem tudunk elérni. Itt érdemes bevetni a fogselymet: a fogak közé beragadt ételmaradékot, lepedéket csak így lehet eltávolítani. A fogselyem hatékony fegyver a fogínybetegségek és a fogkő elleni harcban is.

Így használd a fogselymet

4. Használjon szájvízet

Az antimikrobális szájvíz szintén segít megszüntetni a szájszagot, rendszeres használata csökkenti a szájüregben levő káros baktériumok számát és a lepedék kialakulását. Nagyszerű kiegészítője a napi szájápolásnak, de nem helyettesíti a mechanikus tisztítást.

szájvíz szájszag ellen

5. 3-6 havonta jelenjen meg fogászati szűrésen, így ellenőrizheti, hogy jó úton halad-e

A szájüregi szűrés felfedi az esetleges problémákat, a fogbetegségek előtti állapotokat. A korai szakaszban jelentősen megnő a teljes gyógyulás esélye, a kezelések sokkal egyszerűbbek és gyorsabbak.

Fogászati ellenőrzés - gyökérkezelés 4-es kép

További érdekességek

Fogtömés utáni fogérzékenység

Normális dolog, hogy TÖMÉS UTÁN érzékeny a fogam? Tovább

Foghúzás után

Jó tanácsok foghúzás utánra Tovább

A fogászati implantátumok előnyei

A fogászati implantátum többek között lassítja a fogatlan területen az állcsont sorvadását, mivel a rágóerőt közvetlenül a csontra közvetíti. Tovább